Praktijknieuws

Uitbreiding sportactiviteiten Mier Fysiotherapie

FIT IN HET NIEUWE JAAR!

Vanaf maandag 22 januari 2018 start er wederom, na het succes van afgelopen najaar 2017, een nieuwe sessie HIT-trainingen bij het PMC Harkstede.

 

HIT staat voor ‘High Intensity Training’ waarbij er een programma aangeboden wordt om de kilo`s te lijf te gaan, je fitter te voelen en blijvend gezondheidswinst te behalen.

Jacqueline Drenth, diëtiste bij ‘Diëtistenpraktijk Groningen’, Ellen Wollerich, fysiotherapeute bij ‘Mier Fysiotherapie’ en Anita Kok, personal trainster bij ‘Anita Kok Personal Coach & Training’, werken samen en begeleiden dit programma.

 

Gedurende 12 weken zal er 1 of 2 x per week naar keuze door middel van HIT-training aan de algehele conditie en gezondheid worden gewerkt. Tussentijds zullen evaluaties plaatsvinden om de vorderingen te monitoren.

 

High Intensive Training (HIT), is een trainingsvorm waarbij vooral het cardiovasculaire systeem getraind wordt. HIT training is gebaseerd op kortdurende high intensive intervaloefeningen afgewisseld met kortdurende pauzes van actief herstel of volledige rust. Het doel van high intensive training is om herhaaldelijk het fysiologische systeem (het cardiovasculaire systeem) te trainen, dat ook gebruikt wordt bij specifieke duurinspanningen.

 

VOOR WIE?

Tijdens het programma wordt er gewerkt aan je conditie, dus topfit hoef je niet te zijn. Heb je naast een matige conditie ook specifieke lichamelijke klachten, dan is het raadzaam om eerst even te overleggen met je fysiotherapeut of huisarts. Als dit programma je wordt afgeraden is het beter eerst een minder intensief programma te volgen bij de fysiotherapeut.

 

PROGRAMMA:

- Intake bij de fysiotherapeut door middel van het afnemen van een digitale medische vragenlijst;

- Voorlichting op woensdag 24 januari van 19.00 - 20.00 uur door de diëtiste, waarbij de basis van gezonde voeding wordt uitgelegd;

- Training gedurende 12 weken;

- Outtake bij de fysiotherapeut met evaluatie van de doelen.

 

KOSTEN:

De kosten voor het volledige 12-weekse programma zijn €170,= voor 2x per week trainen en €120,= voor 1x per week trainen.

 

TIJDEN:

maandag 9.00 - 10.00 uur

dinsdag 18.00 -19.00 uur

woensdag 20.00 - 21.00 uur

vrijdag 9.00 -10.00 uur

 

LOCATIE:

Paramedisch Centrum Harkstede, Rijpmakanaal 4.

 

OPGEVEN:

Bellen: 06 21946183 of mailen: info@mierfysiotherapie.nl

 

 

Nieuw bij Mier Fysiotherapie

 Vanaf september bij Mier Fysiotherapie te Harkstede: Yoga en mindfullnes van Hilke Meerman. Meer informatie vind u onder ‘specialisaties’.

 

 

Uitbreiding sportactiviteiten Mier Fysiotherapie

Door de komst van personal trainster Anita Kok zijn vanaf 1 april 2017 de trainingsmogelijkheden bij Mier Fysiotherapie uitgebreid. Anita geeft naast bootcamp buiten en circuittraining binnen ook personal training zowel ’s avonds als overdag. Voor meer informatie bel de praktijk.

 

Vanaf september zullen er yogalessen gegeven worden door Hilke Meerman van yoga050. Voor meer informatie bel de praktijk.

 

Wijzigingen in het team van Mier Fysiotherapie

Per 1 april 2017 heeft Mark Huisman ons team verlaten. Hij is gaan werken in Beilen. We zullen hem missen en wensen hem veel succes met zijn verdere carrière. De uren van Mark worden per 1 juni overgenomen door onze Ellen.

 

Per 1 mei 2017 hebben we een nieuw gezicht in de praktijk. Ons team wordt versterkt door manueel therapeute Dianne Oosthuizen.

 

PMC Harkstede en Beddenspecialist Prins Heerlijk Slapen starten regionale samenwerking

 Inzicht in slaapgedrag als oplossing voor fysieke ongemakken

 

PMC Harkstede en Beddenspecialist Prins Heerlijk Slapen sluiten zich beide aan bij Slaapfysio, een nieuw initiatief op het scheidsvlak van fysiotherapie en slaapgedrag. Fysiotherapie houdt zich bezig met beweging en houding in relatie tot klachten van patiënten. De rol van het slaapgedrag en de slaapsituatie van een patiënt wordt daar vrijwel nooit in meegenomen. Dit terwijl de nacht een wezenlijke rol kan spelen in het voorkomen, verhelpen of verzachten van klachten.

 

Zowel PMC Harkstede als Beddenspecialist Prins Heerlijk Slapen maken gebruik van de unieke SlaapID-service. Door middel van een sensor wordt het slaapgedrag en de slaapsituatie op eenvoudige wijze, thuis in het eigen bed, in kaart gebracht en wordt uitgezocht welke relatie dit heeft tot de aanwezige klachten. De uitkomsten hiervan worden gebruikt voor de behandeling van de persoon en het geven van advies.

 

Reinesta Mier van PMC Harkstede over dit initiatief: “Met regelmaat krijgen wij vragen van patiënten over de mogelijke rol van het slaapgedrag of het bed bij een specifieke klacht. Eigenlijk konden wij dan alleen maar algemeen advies geven. Vaak behandelen wij ook klachten van patiënten waarbij we een groot vermoeden hebben dat het slaapsysteem hier een rol in speelt. Door deze samenwerking met Beddenspecialist Prins Heerlijk Slapen zijn wij nu in staat om dit in kaart te brengen en zo een nog beter advies te kunnen geven of gerichter een persoon te kunnen behandelen”.

 

“De uitkomsten van de SlaapID-meting kunnen nu door onze behandelende fysiotherapeut worden gedeeld met een ervaren, intensief opgeleide adviseur van Beddenspecialist Prins Heerlijk Slapen, waarmee wij dus via SlaapFysio een samenwerking zijn aangegaan. Beddenspecialist Prins Heerlijk Slapen werkt met producten die geheel persoonlijk aan de specifieke kenmerken van personen aangepast kunnen worden. Bij levering, maar ook na verloop van tijd als de situatie van de betreffende persoon bijvoorbeeld is veranderd. Daarnaast zorgt deze samenwerking voor een verdieping van ons kennisniveau over slaapgedrag in relatie tot specifieke klachten.”

Mier fysiotherapie / PMC Harkstede, Mevr. Reinesta Mier,  telefoonnummer 06 - 21 94 61 83 of per e-mail info@mierfysiotherapie.nl

 

Beddenspecialist Prins Heerlijk Slapen, dhr. Erwin Prins, telefoonnummer 0599-612500 of per e-mail  prinsheerlijkslapen@beddenspecialist.nl

 

SlaapFysio, dhr. Hidde Hulshof, telefoonnummer 033-2530192 of per e-mail info@slaapfysio.nl

 

of kijk op www.slaapfysio.nl.

Omnia training bij Mierfysiotherapie

Op zoek naar een leuke manier van sporten? Of wil je gewoon lekker trainen? Misschien is Omnia-training iets voor jou!

Meldt je aan voor een gratis proefles via info@mierfysiotherapie.nl

 

PMC feestelijk geopend door Gerard Kemkers!

Mooi weer, veel mensen, muziek van Djoeke en Wietske en gezelligheid! Wat een top dag! Vanaf maandag 31 augustus staat er een fantastisch team voor u klaar in Harkstede!

 

Opening PMC Harkstede

Paramedisch Centrum Harkstede opent op zaterdag 29 augustus haar deuren! 13.00 uur officiële opening met

gastspreker Gerard Kemkers.

 

13.30 - 16.00 uur open huis en gezondheidsmarkt, met onder andere:

 

- Informatieve stands

- Gratis podotherapeutische voetmeting

- Proefles corestability training

- Proefbehandeling reflexologie

- Springkussen

- Live muziek van Djoeke en Wietske

 

Graag tot ziens aan Rijpmakanaal 4 te Harkstede

 

Samen werken, samen overleggen, samen ZORGEN dat is Paramedisch Centrum Harkstede

Mier Fysiotherapie lanceert Para Medisch Centrum Harkstede!

Open medio augustus. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Paramedisch Centrum Harkstede is een samenwerkingsverband tussen verschillende paramedische zorgverleners met maar 1 doel: samen zorg verlenen!

 

Para Medisch Centrum Harkstede bestaat uit:

- Fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie Mier fysiotherapie icm Fysie op Kids Kinderfysiotherapie Praktijk;

- Podotherapie, orthopedische schoenen, protheses en ortheses, Achilleonzorg;

- Psychologische hulpverlening, Nadine Kroeze;

- Kindercoaching, Zaazuu icm Zorgboerdeij Schildmeer;

- Logopedie, Logopediepraktijk Oetara;

- Huid- en oedeemtherapie, Huidtherapie Groningen;

- Verloskunde, Verloskundigenpraktijk Hoogezand;

- Diëtetiek, Diëtistenpraktijk Groningen;

- Ergotherapie, De Jonge & Roorda;

- Zorgboerderij, Zorgboerderij Schildmeer;

- Voetreflextherapie, Elsbeth Bruin;

- Pedicure, Pedicure Nice Feet.

 

Nederlandse gezondheidszorg is weer de beste van Europa

De Nederlandse gezondheidszorg is opnieuw als beste van Europa uit de bus gekomen in het jaarlijkse onderzoek van de denktank Health Consumer Powerhouse.  Met een score van 898 van de mogelijke 1.000 punten heeft ons land bovendien een record gehaald. Niet eerder vergaarde een land zoveel punten in de Euro Health Consumer Index. Op een tweede plaats komt, net als in 2013, Zwitserland met 855 punten, nipt voor Noorwegen met 851 punten. Opvallend is dat Nederland is uitgelopen op de nummer twee. In 2013 bedroeg de voorsprong 19 punten, in 2014 was dat opgelopen tot 43 punten.

 

"Eerst zijn daar de Nederlanders, dan niets en daarna pas Zwitserland en zeven andere landen die boven de 800 punten scoren", aldus onderzoeksleider Arne Björnberg.

 

Hervorming

 

Sinds de grote hervorming in het zorgverzekeringsstelsel in 2006 blijven de Nederlandse prestaties zich ieder jaar verbeteren. Iedere overheid zou zich in het Nederlandse succesverhaal moeten verdiepen en de kunst van verbetering moeten afkijken, stelt het instituut. Onder meer goed management, beperkte politieke inmenging, toegenomen concurrentie en verregaande invloed van consumenten liggen aan de basis van het succes. Al deze componenten verdienen te worden bestudeerd en zijn zeker de moeite waard om gekopieerd te worden, aldus HCP.

 

Verbeterpunten

 

Toch valt er volgens de denktank ook nog wel wat te verbeteren in Nederland. De behandeling van kanker blijft achter bij andere gebieden. Te lange wachtlijsten lijken de overlevingskansen te beïnvloeden, aldus Björnberg. Preventie is een ander zwak punt met een vrij rookbeleid en te weinig lichaamsbeweging op de scholen. Grote verzekeringsmaatschappijen zouden een gezondere levensstijl beter moeten promoten, dat gebeurt nog niet genoeg.

 

Door: ANP

 

Adressen:

Rijpmakanaal 4, 9617 CA Harkstede

Dennenweg 4, 8881 CJ Terschelling West

 

 

Kvk: 52068102

IBAN: NL86ABNA0547254776

BTW: 108999099B01

 

 

Fotografie: Jacoba de Graaf, voor contact mail: jacoba1@hetnet.nl