Welkom bij Mier Fysiotherapie, bellen of appen: 06-21946183 of maak een afspraak via Contactformulier

Mulligan Concept – “Mobilisation with movement”

Fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, Harkstede, Groningen, Terschelling, kinderfysiotherapie, sportfysiotherapie, EMS-training, NEMS-training, pilates, yoga, reducept, pijn, nekpijn, rugpijn, chronische pijn, revalidatie, corona-proof, massage, fitness

Het Mulligan concept is een functioneel behandelconcept en ontwikkeld door Brian Mulligan. Het te behandelen gewricht wordt door de therapeut passief in de juiste positie gezet en vervolgens maakt de patiënt herhaaldelijk de beperkte beweging. Deze beweging is pijnvrij door de sturing die de therapeut aan het gewricht geeft. De patiënt speelt op deze manier een actieve rol en therapeut en patiënt werken samen aan het faciliteren van een pijnvrije functie. Dit wordt “Mobilisation With Movement” genoemd en het effect hiervan is direct te beoordelen. Bij de juiste indicatie is de techniek 100% pijnvrij!

Vooral bij langdurige klachten kunnen spectaculaire resultaten behaald worden, zeker wanneer het gaat om klachten waarbij op röntgenfoto’s of scans niets te zien is. Brian Mulligan, de grondlegger van dit concept omschrijft deze resultaten als “Miracles”.  Met deze mobilisatiemethode  blijken gewrichten met een disfunctie hun mobiliteit binnen enkele minuten en zonder gebruik van veel kracht weer terug te kunnen krijgen. En wanneer de gewrichten weer goed functioneren heeft dit ook weer een positieve invloed op de spieren, banden en bindweefsels.

Ilse werkt volgens het Mulligan Concept.

Meer informatie op: mulliganconcept.nl of maak een afspraak.