Welkom bij Mier Fysiotherapie, bellen of appen: 06-21946183 of maak een afspraak via Contactformulier

Reducept

Fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, Harkstede, Groningen, Terschelling, kinderfysiotherapie, sportfysiotherapie, EMS-training, NEMS-training, pilates, yoga, reducept, pijn, nekpijn, rugpijn, chronische pijn, revalidatie, corona-proof, massage, fitness

Reducept is een training die zich richt op het beïnvloeden van pijnklachten en dan met name chronische pijn. Door middel van een virtual reality bril leert u hoe pijn en het pijnsysteem werken, maar vooral hoe u dit zelf kunt beïnvloeden. 

Reducept is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen oefeningen uit de psychologie, die ervoor kunnen zorgen dat patiënten zelf weer controle over hun pijnklachten ervaren. Er worden onder andere elementen van mindfulness, visualisatie, cognitieve gedragstherapie en ontspanningstherapie toegepast. 

Reducept is in 2017 ontwikkeld door GZ-psycholoog Louis Zantema en innovatiedeskundige Margryt Fennema in het Medisch Centrum Leeuwarden. Het product heeft inmiddels diverse prijzen gewonnen en was regelmatig in de media. Sinds september 2019 is het gebruiksklaar voor pijnprofessionals.

 

Voor wie?
Reducept is geschikt voor alle volwassenen met langdurige pijnklachten, omdat ons zenuwstelsel en hoe we pijn zelf kunnen beïnvloeden, in de basis voor iedereen hetzelfde werkt.

Hoe werkt het?
Bij Mier Fysiotherapie kunnen we Reducept toepassen als opzichzelfstaande behandeling evenals onderdeel van u lopende behandeling. U kunt de bril bij ons in de praktijk gebruiken, voor of na uw reguliere behandeling, of u huurt een bril van ons en gaat er thuis mee aan de slag. Een gemiddelde training duurt 6-8 weken.

Wilt u weten meer weten over Reducept? Onderstaande filmpjes laten u zien hoe Reducept werkt en wat de beste aanpak is bij chronische pijn. Op www.reducept.nl vindt u meer informatie over het product, maar ook artikelen over pijn en omgaan met pijn.

Wilt u Reducept ervaren? Vraag één van onze therapeuten of maak een afspraak.