Welkom bij Mier Fysiotherapie, bellen of appen: 06-21946183 of maak een afspraak via Contactformulier

Nekklachten

Pijn of stijfheid in je nek die uitstraalt naar je schouders of naar je hoofd? Verergerd door het bewegen van je hoofd of het aan houden van dezelfde houding? Waarschijnlijk heb je last van a-specifieke nekklachten, heel vervelend, maar ze zijn veel voorkomend. Ongeveer 70% van alle mensen ervaart tijdens hun leven een vorm van nekpijn, welke bij 45% binnen 6 weken afneemt. Soms zijn de klachten na 6 weken nog niet hersteld of nemen ze zelfs toe. Een fysio- of manueel therapeut kan je dan veelal van je klachten af helpen.

A-specifieke nekklachten zijn vaak werk- of traumagerelateerd. Factoren als houding, overbelasting door stress, artrose door leeftijd of gevolgen na een aanrijding of een val kunnen problemen veroorzaken in de facetgewrichten en spieren van je wervelkolom. De beweeglijkheid en de belastbaarheid van je nek nemen af en dit kan stijfheid en pijn in je nek, bovenrug maar ook armen veroorzaken.
Wanneer je naast pijn ook tintelingen, prikkelingen, doofheid of krachtverlies ervaart is er veelal sprake van irritatie of beknelling van een zenuwwortel. Problemen rondom je hoogste nekwervels veroorzaken veelal ook hoofdpijn of duizeligheid.

Aan de hand van een vraaggesprek en een aanvullend onderzoek analyseren we de oorzaak van jouw klachten. Ook kijken we of we je kunnen helpen bij het oplossen hiervan of dat het zinvoller is eerst naar een arts te gaan voor verder onderzoek. Vervolgens stellen we samen een behandelplan op. Behandelmethoden die wij onder andere kunnen toepassen zijn: