Welkom bij Mier Fysiotherapie, bellen of appen: 06-21946183 of maak een afspraak via Contactformulier

Rugklachten

Pijn in je onderrug die uitstraalt naar je billen of bovenbenen? Langere tijd sluimerend aanwezig of acuut ontstaan? Waarschijnlijk heb je last van a-specifieke rugklachten, heel vervelend, maar ze zijn veel voorkomend. Zeker meer dan de helft van alle volwassenen zal ooit tijdens het leven een periode met rugklachten doormaken. Bij 80 tot 90% van de mensen verdwijnen de klachten vanzelf binnen 4 tot 6 weken. Soms zijn de klachten na 3 weken nog niet hersteld, een fysio- of manueel therapeut kan je veelal van je klachten af helpen.

We denken dat a-specifieke rugklachten worden veroorzaakt door meerdere structuren en factoren. Letsel aan banden, spieren, tussenwervelschijven of facetgewrichten spelen een rol, maar ook veroudering, slijtage, overbelasting of een afgenomen conditie van rompspieren.

Aan de hand van een vraaggesprek en een aanvullend onderzoek analyseren we de oorzaak van jouw klachten. Ook kijken we of we je kunnen helpen bij het oplossen hiervan of dat het zinvoller is eerst naar een arts te gaan voor verder onderzoek. Vervolgens stellen we samen een behandelplan op. Behandelmethoden die wij onder andere kunnen toepassen zijn:

Naast a-specifieke rugklachten kennen we ook specifieke rugklachten. Bij deze vorm van rugpijn weten we wat de oorzaak is van de klachten. Bekende voorbeelden zijn hernia, ischias of een stenose. Ook bij specifieke rugklachten kan een fysio- of manueel therapeut bijdragen aan herstel of verbetering. Voor mensen met rugklachten door een scoliose hebben we speciale Schrot-therapie.